hak cipta terpelihara.

بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

Tuesday, October 4, 2011

check kualiti handphone anda. jangan tertipu.

hye peeps..
tadi bukak facebook ade pulak kawan post pasal 1 trick ney,
aku rase sangat bagus untuk dikongsi laaa.
tak kisah la korang pakai fon canggih macam mane pon kan, android ke hape.
tapi korang tahu ke fon korang tu berkualiti ke tak??
bukan ape, zaman sekarang ney zaman duit..
sebab duit, barang cam haram jadah pon tokey kedai cakap baek punyeeerrr ohhh..
padahal cam besi buruk je,, pakai kejap dah jahanam..
okay2.. banyak pulak aku membebel ney..
nak tahu kan macam mane cara2 nye...
okay.. start..


  1. bukak fon korang n tekan *#06#
  2. pastu tengok ada number banyak2 kan keluar?
  3. contoh: 35947002-138122-5.. tengok kat angka ke 7 n 8 tu.. no 02 kan?
  4. korang check la kat list ney pulak yea.. 
  • 02 or 20 from china, low quality
  • 08 or 80 germany, fair quality
  • 01 or 10 finland, very good quality
  • 00 or 03 or 04 kilang asal, best mobile quality
  • 13 azerbaijan, very bad quality, dangerous for health.
haaa.. dah paham ke macam mane?? so ape lagi, check laa fon korang sekarang.
n lagi satu hal kan, if nak beli fon nanti sila guna trick ney okay, untuk elakkan korang n aku jugak dari tertipu..



p.s: huwaaaa aku pon tertipuu.. fon aku low quality, tokey tu cakap baek punyerr dulu,, errr next year tukar fon la nampak nye..gud byee sony w705.. sobs.. sobss :(

2 comments:

Anonymous said...

kalau angka 7 n 8 : 05 mcm mane??

manjae camiela said...

ada ke? fon apa tu?