hak cipta terpelihara.

بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

Friday, May 18, 2012

ucapan yang terlambat.

happy belated teachers day..

yeah i know, memang dah basi pun bila aku wish kat insan2 yang bergelar teacher, lecturer or whoever yg pernah ajar aku. yeah ajar aku photoshop pun boleh panggil sifu jugak okay.




ehemmm.. semalam kawan2 tanya aku

"manja, kau wish tak kat madam x, madam x, mr x, mr y... teachers day?"

aku jawab " hmm belum.. nanti-nanti malam laa.."

tapi malam tu pun aku tak wish jugak. sibuk sangat texting dengan incik kekasih sampai lupa wish mereka2 semua.. hoho..

sorry madam.. my bad..

so, this morning.. before gerak pergi kelas literature aku sent message kat a few lecturer yang aku ada number  jela..

first person yang aku wish mesti la lecturer linguistic aku.. short n sweet je text aku kasi. janji ikhlas ye dak?
but then she replied, n guess what.. she said " happy belated teachers day ...blaa. blaaa... all the best"
yeah the word "belated" tu buat aku rasa macam .. errr lambat sangat ke aku wish? okay fine. malu kejap ohh.. but still aku reply jugak "thanks madam =) " *smiley tak tinggal derr


okay, moving on to the next lucky person pulak yg aku wish. okay, beliau ni merupakan lecturer aku yang comel la.. she has been my lecturer since aku semester 2 foundation lagi. beliau ni jugak mentor aku kat sini. memang baik la beliau ni. suka belanja makan2. *asal belanja je semua baik sajorhh


tapi kan, beliau reply lambat sangat. aku dah bangun tido petang baru la nak reply.. ish. ishh.. but its okay la. at least she said she's really appreciate it, and.. and siap wish all the best lagi kat aku..
thanks madam. flying kiss sikit mehh.. *muncung mulut sikit

nahh.. this is the last person aku wish for today. he's one of my lecturers jugak. he teaches me philosophy *killer subject for this sem ...
satu lagi info tambahan, aku ni subject coordinator beliau..

nahh.. 


merujuk kepada screenshot di atas. i thought i was the last person yang wish dia. tak sangka pulak.. yeahh.. yeahh.. aku orang first.. ngeee *senyum sampai telinga


so.. so.. aku dengan bangganya  bahagianya tunjuk message tu kat sekalian alam, yeah okay over. ehemm kat budak class.. happy kejap, bila jadi orang first kan .. *riak kejap

" kau mengampu incik kan? " *incik tu ganti nama bagi lecturer 
" dapat A+ la kau philo"
" wahh dia panggil kau dear tuuuhh"
" weyy.. aku pon nak wish jugak"

 .. nahh hamek kau, macam2 spekulasi timbul bila aku dapat text from incik.. adehhh.. aku ikhlas okay.

tapi kengkawan aku ni memang suka mengusik pon.. dah tau dahh.. ehemm *jeles la tuuuhh


ehemm.. last but not least.. happy belated teachers day to all, to each teachers yang pernah ajar aku directly or indirectly.. thanks for making me what I am today..

p.s: aku pun future teacher jugak, one fine day mesti aku pon hepi bila ada student wish even tak kasi hadiah pon. yang penting hati mau ikhlas beb.




sumber gambar : ditiru tampal dari sinisini jugak dan dari application android aku.

sekian.


5 comments:

Masmira Masri said...

hey comel nyer blog awk...nnt rjn2 lah komen entry sy k....by da way suka sgt lgu ruang rindu ni teringat kat dude harlino.,..hurmm teachers day?? i xwish pun kat sesapee

manjae camiela said...

thanks. hehe wish me laa. lagu ni zaman sekolah dulu2. okay nanti saya terjah =)

Naz Zan said...

wah..so sweet =D
bagusnye dapat student yg mcm awk kn, even lmbat tp masih semangat wish..hehe ok lah tu =)

eh, sy punca ye T-T

Maicher said...

happy belated teachers day gak kat ko!
:p

;)

manjae camiela said...

naz : yeahh at least wish jugak =)

maicher : thanks happy belated teachers day too =)